Espronceda 214-216 . 08018 Barcelona | Teléfono (+34) 93 412 00 73 | altarriba@altarriba.org
Pàgina anterior

La Fundació Altarriba, entitat sense ànim de lucre, constituïda al juny de 1998 i inscrita amb el número 1217 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya, desenvolupa programes i projectes dedicats tots ells a la protecció dels animals i de la natura, i es finança amb les aportacions econòmiques procedents de particulars:

  • Donacions - Herències i llegats (la Fundació està exempta de l'impost de successions) - Quotes de socis
"La crueltat que es comet contínuament amb els animals és atroç. Milions d'ells són sacrificats en les granges intensives, després de portar una vida miserable. Són objecte de diversions cruels, que ennuvolen la raó. Són arrencats dels seus hàbitats naturals i objectes d'un tràfic comercial degradant a través del qual la major part d'ells mor. Són utilitzats en els laboratoris en proves d'experimentació fins a extrems inimaginables. A costa seva, per diversió, és permesa la caça.

No existeix pau per a ells, ni tan sols per a innombrables animals de companyia, els nostres amics els gossos i els gats. I encara hi ha polítics, persones que es consideren intel·ligents que riuen estúpidament quan demanem es reconeguin drets: el dret a la vida, el dret a la integritat física, el dret a la llibertat, perquè ells, com nosaltres, tenen capacitat de sofrir. Per això et demanem sempre que ens ajudis a lluitar contra tot això.

Fes-te soci de la Fundació Altarriba. Gràcies per tot, la vostra amiga i amiga d'ells."

Gloria Casas, Fundadora i Presidenta del Patronat


Qui som

La Fundació, d'acord amb la Llei, es regeix per un Patronat els càrrecs del qual són gratuïts, i compta amb un Comitè d'Honor.

Fundadora i Presidenta d'Honor:

Gloria Casas
President: Íñigo Elustondo
Vicepresident: Fernando Oliveras
Secretària del Patronat: Lidia Fragoso
Vocals:
Dr. Joan Alfons Albó, David Segura, Dina Leopold
Direcció Jurídica:
Yolanda Valbuena
Direcció Financera:
Lidia Fragoso
Comunicació:
Nila Ripoll, Matilde Figueroa
Relacions Internacionals:
Dra. Núria Querol

Comitè d'Honor de la Fundación Altarriba

La Fundación Altarriba Amigos de los Animales, és una entitat sense ànim de lucre nascuda en 1998. Ja des del seu origen ha dut a terme una activitat molt intensa, amb diverses actuacions que han dotat d'una gran significació, no solament a la pròpia Altarriba, sinó el que és molt més important, a tota la temàtica de la protecció animal a Espanya.

Altarriba compta, en el seu Comitè d'Honor, amb un conjunt de persones de molt elevat prestigi que, amb el seu nom, dignifiquen i garanteixen el nostre treball, per la qual cosa considerem que, ja només amb la seva presència, aporten moltíssim a la nostra causa i per això mai se'ls ha demanat cap tipus de suport econòmic; no és la seva funció ni ho ha estat mai.

Tota l'activitat que *Altarriba realitza, i el manteniment dels seus refugis, se sustenten únicament en les quotes dels socis i en molta menor mesura i solament eventualment, en donacions puntuals de particulars, la majoria també socis.  

Sra. Bibis Salisachs de Samaranch, Presidenta del Comitè d'Honor des de 1998 fins a la seva defunció.
Internacionals Nacionals  
Dr. Frank R. Ascione D. Salvador Alemany
El nom d'Altarriba, que vol dir "ribera alta", procedeix d'una casa forta, un "domus", que data de l'any 1175, fundada pels cavallers Vermei i Berenguer, els quals van adoptar aquest cognom.

Aquesta casa, que avui encara existeix, està situada a la vora de la Plana de Vic, entre les localitats de Caldetenes i Sant Julià de Vilatorta, a la comarca d'Osona. Allí va viure durant molts anys Gloria Casas, la nostra presidenta, qui en fundar Altarriba no va oblidar que va ser en aquest lloc on va recollir els primers animals abandonats.

El nom d'Altarriba, que pel que sembla va donar origen a aquest cognom, figura en diferents enciclopèdies espanyoles, on es fa esment de la seva història i de les guerres que els seus cavallers van protagonitzar a la comarca, així com en l'Arxiu Històric de Catalunya. Avui és també, com sabem, el nom de la nostra Fundació, des de la qual treballem i lluitem per la vida i el respecte que es mereixen els animals, perquè sabem que fent-ho així protegim i respectem igualment la nostra condició humana. 

Mme. Brigitte Bardot D. Joaquín Arozamena
Dr. Marc Bekoff D. Juanma Bajo Ulloa
Sra. Thera Beun D. Joan Bassegoda i Nonell
Prof. John M. Coetzee D. Joaquín Calvo Jaques
Sra. Catalina Estrada D. Josep Carreras
Dra. Jane Goodall Dr. Salvador Claramunt
Dr. Dale Jamieson Sr. José Corredor-Matheos
Dra. Kathleen M. Heide Dr. Santiago Dexeus
Prof. Jeffrey M. Masson Dra. Mercé Durfort
Dr. Tom Regan Dr. Lluís Ferrer Caubet
† Prof. José Saramago Dr. Francisco Florit
Prof. Fernando Vallejo Dr. José Miguel Gaona
Sr. Philip Wollen Dra. Carmen Iglesias
Dra. Meritxell Josa
Sra. Silvia Marsó
D. José R. Martínez Sufrategui
Dra. Carmen Maté
Sra. Rosa Montero
Dr. Jesús Mosterín
Sra. Magda Oranich
Dr. José María Pérez Monguió
Sra. Mónica Pont
Dr. Eduard Punset
Sr. Carles Puyol
Dra. Núria Querol
Sra. Pilar Rahola
Sra. Rosa Regás
† Dr. Jordi Sabater Pi
Dra. Marta Saloña
Sr. Clemens B. Schlettwein
Dra. Marta Tafalla
Sra. Carmen Thyssen-Bornemisza
Sra. Ruth Toledano
Dr. Jorge Wagensberg
Dr. José Enrique Zaldívar
 
© Fundación Altarriba, Amigos de los Animales
AVISO LEGAL
|
POLÍTICA DE PRIVACIDAD